تلفن دستگاه‌های مخابراتی است که برای انتقال صدا بکار می‌رود

 

خیلی وقتا اختراع یک وسیله به نام کسی ثبت شده که مخترعش نیست و کامل کننده اون دستگاهه،‌مثل تلفن

همه ما فکر می کنیم گراهامبل مخترع تلفن بوده،‌ ولی ۱۵ سال قبل از اینکه گراهامبل تلفن رو به نام خودش ثبت کنه یوهان فلیپ رایس تونست اولین ارتباط تلفنی رو برقرار کنه.

تلفن از ترکیب دو کلمه یونانی ساخته شد. Tele  به معنی دور و phone به معنی آوا .

این دستگاه اولین بار فرستادن پبام بدون استفاده از جدول مورس رو ممکن کرد و مردمی که فرسنگ ها باهم فاصله داشتن تونستن باهم صحبت کنن .

البته باید بدونید مکانیسم و طرز کار تلفن ها با گوشی های موبایل امروزی خیلی تفاوت داره .

اولین پیغامی که توسط تلفن رایس در سال ۱۸۶۱ مخابره شد، این جمله آلمانی بود؛ «Das Pferd frisst keinen Gurkensalat» به معنی سب سالاد خیار نمی‌خورد . البته هیچ وقت رایس موفق نشد دستگاه تلفن خودش رو ثبت کنه و سال ۱۸۷۵ گراهامبل با همکاری دوستش موفق شد دستگاه تلفن خودش رو اختراع و ثبت کنه .

سال ۱۹۲۲ روزی که بل درگذشت. تمام خطوط تلفن به مدت یک دقیقه برای احترام به او قطع شدندن

تلفن یازده یا دوازده سال پس از اختراع به ایران وارد شد. ناصرالدین شاه در یادداشتهای خود،

در شرح  وقایع سال ۱۳۰۲، به تلفنی اشاره می‌کنه که معین الملک از فرنگ به ایران آورده بود و از آن برای برقراری تماس از شمس العماره تا باغ سپهسالار استفاده می‌شده و ظاهراً این نخستین تماس تلفنی در ایران بوده است.

از طرف دیگر کمپانی بلژیکی که صاحب امتباز خط آهن تهران – ری بود برای برقرای تماس بین ایستگاه ها از تلفن اسفاده می کرد،‌البته تاریخ دقیق آن مشخص نیست

تلفن در عصر ناصرالدین شاه وارد ایران شد ولی همه گیری تلفن در زمان مظفرالدین شاه بود.

در سال ۱۳۱۹ اولین اغطای امتیاز خطوط تلفن در تبریز بود .

در ۱۳۴۲، برای احداث تلفن تمام ایران، شرکت زیمنس و هالسکه به همراه چهار متخصص آلمانی برای راه اندازی تلفن زیرزمینی به ایران آمدند و در سال ۱۳۴۵ تلفن جدید با ۲۳۰۰ رشته سیم و با هزینه ای معادل ۰۰۰، ۴۶۰ تومان به بهره برداری رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

منو اصلی